Ons Bloemendaal
 

Activiteiten

Voorjaarsbijeenkomst en lezing 2018

De voorjaarsbijeenkomst (jaarvergadering en lezing) van Stichting Ons Bloemendaal vindt dit jaar plaats op woensdag 18 april 2018, in het Gemeentehuis Overveen, aanvang 20.00 uur.

Voorjaarslezing door Bram Vlaun, stedenbouwkundige bij de Gemeente Bloemendaal: "Het DNA van de Gemeente Bloemendaal: vijf kernen, vijf karakters". 

De Gemeente Bloemendaal kent vijf kernen, vijf dorpen. Zij zijn allemaal anders en hebben een eigen ruimtelijke opbouw, een eigen karakter en eigen kwaliteiten. Maar wat zijn precies hun onderlinge verschillen? Is er meer dan alleen een wisselend straatbeeld en andere architectuur? Wat is het ‘DNA’ van de vijf dorpen? Op deze vraag probeert Bram Vlaun een antwoord te geven. Hij trekt voorzichtige eerste conclusies en vertelt over de plannen om het DNA te gebruiken bij toekomstige ontwikkelingen in de gemeente.

Programma:

19.30 uur. Inloop, ontvangst met kopje koffie.
20.00 uur. Welkomstwoord van de voorzitter. Korte toelichting van de penningmeester op de cijfers van 2017. Gelegenheid tot vragen stellen.
20.30 uur. Lezing door Bram Vlaun, stedenbouwkundige
21.30. Borrel en verkoop van boeken, tijdschriften en oude ansichtkaarten .

Wij hopen u 18 april te verwelkomen in de Burgerzaal van het Gemeentehuis in Overveen.

Terugblik:

Lezing 2017
Stadsbouwmeester Max van Aerschot over 'Bloemendaal en de vol-ledige openbare ruimte'. De Ereprijs ging naar Martin Bunnik voor zijn boek over Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart. 

Lezing 2016
Johan Stuart over Buitenplaats Leyduin. De ereprijs werd uitgereikt aan Buurtvereniging Bloemendaal Noord voor hun inspanningen voor het behoud van het hoofdgebouw van Meerenberg dat nu een woonbestemming krijgt en verder zal gaan onder de naam Carre van Bloemendaal.

Lezing 2015
Dr. Inge de Wilde over films en filmers in Bloemendaal. 


Lezing 2014
Drs. Mathilde van der Kleij over de architect van de Adelbertkapel in Bloemendaal: Dom Bellot, architect en monnik.


Lezing 2013 

Drs. J.J. van Setten, Droom en daad, Bloemendaals lange zoektocht naar een mooi gemeentehuis.


Lezing 2012

Joan Patijn, lezing over de familie Zocher, architect-tuinarchitecten.


© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave