Ons Bloemendaal
 


Nieuw boek: Huis te Vogelenzang en de familie Barnaart

Martin Bunnik heeft de rijke geschiedenis van het Landgoed Huis te Vogelenzang en zijn bewoners beschreven. Het landgoed is een pareltje in een bijna onaangetast en verstild gebied aan de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen bij Vogelenzang. De geschiedenis van de omgeving gaat ver terug tot aan het dertiende-eeuwse jachtslot van graaf Floris V. De ligging van dit jachtslot is sinds kort bekend en wordt in dit boek beschreven.

Het landgoed is ruim 200 jaar in het bezit van de familie Barnaart. Het boek verhaalt over de geschiedenis van deze familie, hoe een gevluchte kistenmaker uit Vlaanderen zich ontwikkelde tot een van de rijkste bewoners van Haarlem. De familie genoot veel aanzien in bestuurlijke en maatschappelijke functies en leverde zo een belangrijke bijdrage aan de ontwikkelingen in Zuid-Kennemerland waaronder de omvorming van Zandvoort van vissersdorp tot badplaats.

De huidige bewoners beheren de buitenplaats in de geest van hun voorouders en stellen alles in het werk om het landgoed voor de toekomst te behouden. Niet alleen de bewoners van het landgoed maar ook vele elementen uit het verleden zoals oude boerderijen, het parkbos met ommuurde moestuinen krijgen in dit boek ruim de aandacht.

Hiermee is het boek over het landgoed Vogelenzang en zijn bewoners zowel een goed gedocumenteerde geschiedenis als een heerlijk bladerboek met mooi oud en nieuw beeldmateriaal.

Informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

HuisVogelenzang

 

----------------------------

Bestel boekje Het Bloemendaalse Bos van Wim Post

Voor donateurs is dit boekje verkrijgbaar voor slecht 10 euro. Wilt u het boekje aanschaffen dan kunt u contact opnemen met het secretariaat tel.nr 023 8220400 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Woont u buiten de gemeente, dan sturen wij u het boekje toe voor 13 euro.

hetbloemendaalsebos


© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave