Ons Bloemendaal
 

Actueel


Gemeente Bloemendaal nodigt u uit!

In 2017 vieren we dat de begraafplaats Bloemendaal 100 jaar bestaat.

Tussen 1914 en 1917 is de Algemene Begraafplaats Bergweg in de Bloemendaalse duinen aangelegd. In 1914 is een stuk duingrond aan de gemeente Bloemendaal geschonken door de familie Borski. Tussen 1914 en 1917 heeft de bekende landschapsarchitect Leonard Springer daarvoor een landschapsontwerp gemaakt, waarna de begraafplaats in 1917 in gebruik is genomen. Dit feit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. De Bloemendaalse begraafplaats is één van de mooiste – misschien wel de mooiste – in de omgeving.

Op zondagmiddag 15 oktober tussen ongeveer half 2 en half 6 vinden diverse activiteiten plaats

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit:

Bij de entree is gelegenheid voor een kopje koffie en een koekje en wordt een klein aandenken uitgedeeld.
Ook zijn er presentaties van steenhouwers, bloemisten en uitvaartondernemers. 
Om 14.45, 15.45 en 16.45 zijn er historische rondleidingen. De route voert langs omlijsting door de muziekschool Bloemendaal, enkele dichters, graven van bekende Nederlanders en de diverse historische graven die de begraafplaats rijk is. In de aula vindt een rouwcafé plaats, met voor deze gelegenheid iets fris te drinken. Ook heeft de heer Ad van Nieuwpoort, predikant in de dorpskerk Bloemendaal, zich bereid verklaard om te spreken over zingeving en/of levensvragen. Waarschijnlijk worden ook één à twee mindfulness sessie(s) gegeven.


Zie ook https://bloemendaal.nieuws.nl/gemeente/6797/algemene-begraafplaats-bloemendaal-viert-binnenkort-100e-verjaardag/

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave