Ons Bloemendaal
 

Activiteiten

 

 

Open Monumentdag 2021,

zaterdag 11 en zondag 12 september.

De Open Monumentendagen worden in de gemeente Bloemendaal georganiseerd door Stichting Ons Bloemendaal. De Open Monumentendagen vinden altijd plaats in het 2de weekend van september. Dit jaar is dat op zaterdag 11 en zondag 12 september.

 

Het landelijk thema is dit jaar 'Mijn monument is jouw monument'. Met dit thema wordt aangesloten bij het thema van de Europese monumentendagen: 'Inclusive Heritage' waarmee de nadruk dit jaar niet op een bepaald type monument ligt maar de aanpak centraal staat: Hoe bereiken we een zo groot mogelijk publiek met Open Monumentendag.

 

Tijdens de Open Monumentendagen kunt u in de 5 dorpskernen van de gemeente Bloemendaal normaal ongeveer 20 monumenten bezoeken. Dit jaar zal het aantal door de coronamaatregelen waarschijnlijk wat kleiner zijn. Wel verwachten wij tijdens het Open Monumentenweekend ook een paar excursies te organiseren waarbij bezoek aan een monument centraal zal staan.

 

Dit jaar zal er geen folder met informatie over de te bezoeken monumenten in Bloemendaal  huis aan huis worden verspreid. Wel kunt u t.z.t. alle informatie hier downloaden. De online versie vindt u dan tevens op www.openmonumentendag.nl.

Wij maken voor u ook een fietsroute (één voor zaterdag en één voor zondag) langs de te bezoeken monumenten.

 

 


© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave