Ons Bloemendaal
 

Snel naar:


Actueel

Geen lichtmasten op de velden 3 en 4 van HCB.

 

Met de uitspraak van 20 februari 2019 heeft de Raad van State een einde gemaakt aan de plannen van Hockey Cub Bloemendaal lichtmasten te plaatsen op de velden 3 en 4.

In het verleden was er al veel tegenstand tegen de wens op de velden 3 en 4, toen nog grasvelden, te veranderen in kunstgrasvelden. Omwonendenen en Stichting Ons Bloemendaal vonden dat o.a. niet passend in het landschap. Uiteindelijk werd in 2004 in een convenant vastgelegd dat men zich niet meer zou verzetten tegen kunstgras op de velden 3 en 4 maar dat de HCB voor altijd af zou zien van het plaatsen van lichtmasten rond deze velden.

Enkele jaren gelden begon HCB toch bij de gemeente te lobbyen voor lichtmasten om zo voor hun leden meer ruimte te creëren om te trainen. De gemeente en gemeenteraad werkten, ondanks de afspraken uit het verleden, mee met de HCB en maakten het plaatsen van lichtmasten via een bestemminsplanwijziging mogelijk.

Na diverse procedures tegen dit besluit door op nieuw omwondenden, Stichting Duinbehoud, Stichting Schapenduinen en Stichting Ons Bloemendaal heeft de RvS nu bepaald dat de raad dit besluit niet had mogen nemen. Uit de uitspraak volgt dat er geen lichtmasten gaan komen. Wij zijn daar erg blij mee. Zo kunnen wij allemaal blijven genieten van het prachtige, al eeuwen oude, uitzicht over 'het meertje van Caprera'.

 

Voor de geinteresseerden volgt hieronder de uitspraak.

 

Uitspraak Raad van State 20 februari 2019

https://www.raadvanstate.nl/@113905/201709283-1-r1/

 

Download PDF >>>


© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave