Recent verschenen boeken

Een waterleidingbedrijf, van start tot finish

waterleiding

1998, N.V. PWN Waterleidingbedrijf  Noord-Holland

 Een uitgave van PWN over de geschiedenis van het waterleidingbedrijf in Overveen

Overveen bloembollendorp zoals het was

oveen 3

Historische werkgroep R.K. Parochie Overveen

2020

Het derde fotoboek van de Historische wekgroep R.K. Parochie Overveen over de bloembollenteelt in Overveen en de mensen  die daarin aktief waren.

Aan zee

HC19234 1

Martin Hendriksma

2021, de Geus

ISBN 978 90 445 4131 1

 Aan zee, een kroniek van de kust, schetst hoe de onherbergzame zandwoestijn van de Nederlandse kust , voortdurend bedreigd door het water, kon uitgroeien tot favoriet oord van ontspanning.Gelardeerd met lotgevallen van kleurrijke kustbewoners en historische gebeurtenissen.

een Amsterdammer

Afbeeldingjpg 2

Paul Wiegel

2020, Boekscout Soest

ISBN 978-94-643-1200-3

Bloemendaler Paul Wiegel schreef deze biografie over zijn vader Marinus, een geboren Amsterdammer. Dit boek beschrijft het werkzame leven van vader Marinus en hoe hij in Bloemendaal  terecht kwam. Een familiegeschiedenis met leuke en  interessante anekdotes. 

Letterenloop 2008

Letterenloop 2008

Tess Franke, Bram Bakker en Gerbrand Bakker

2008, Stichting Letterenloop 

 

 De Letterenloop is een unieke combinatie van literatuur en bewegen.Schrijvers, lezerspubliek en nadere hardlopers lopen 5 of 10 km voor het goede doel. In dit boekje een spannend verhaal van Tess Franke, waarin ook wordt hardgelopen in Bloemendaal.

Holland, wo die Blumen blühen

IMG 5080

Herman van Amsterdam en Peter van der Voort

1987, REBO Production

ISBN 90 336 0140 

 Een fotoboek over de bollenstreek waarin onder andere Vogelenzang en Bennebroek aan de orde komen.

Cascade, het park van Woestduin

IMG 5079

Henk van der Eijk

2019, Cascade , bulletin voor tuinhistorie

Interessante geschiedschrijving over  buitenplaats Woestduin en de landmeter Adriaan Snoek. In deze uitgave van het Tuinhistorisch Genootschap Cascade worden ook andere parken beschreven waaronder Coldenhove, Rosenburg onder Voorschoten, Kasteel Arcen e.a.

 

 

Gottmer, kroniek van eigenzinnige uitgeverij

gottmer

Christel Jansen

2020, Gottmer Uitgevers Groep

ISBN 978 94 622 9200 0

 Dit boek vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van de Haarlems en Bloemendaalse uitgeverij Gottmer. Het gaat over de ontwikkelingen in de maatschappij en in het boekenvak, maar vooral over de mensen die een rol hebben gespeeld bij de groei van de uitgeverij.

Verzet in Bloemendaal

verzet

Charles Koster van Voorhout en Hans Hoffman

2020, Jan de Jong , Bloemendaal

ISBN 9 7890 328300

 Dit boek vertelt het boeiende verhaal over het verzet van Cees de Jong en zijn vrienden tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het bijzonder hoe zij hebben voorkomen dat de Duitsers vitale objecten zoals de sluizen van IJmuiden tot ontploffing zouden brengen.Een belangrijk boek voor de Bloemendaalse gemeenschap en een voorbeeld van de manier waarop in veel plaatsen van ons land werd geoperereerd. Het boek werd op initiatief van de uitgever kostenloos op alle adressen in Bloemendaal bezorgd.

Gekken in de kerk

kerkje

Mirjam van den Engel en Ben van der Sluis

2020, Zocherlounge

ISBN 978 90 830546 0 5

 Een geschiedenis van het provinciaal Ziekenhuis en zijn kerkje en de transformatie  in een bijzondere plek om te wonen. Ook wordt aandacht besteed aan de  ontwikkeling van de psychiatrie. 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave