Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.22.Sparrenlaan.3-5.Voormalig Boerderij 18e Eeuw

Sparrenlaan 1-1a-3-5

18de eeuw

Provinciaal monument

 

De voormalige duinboerderij voor gemengd bedrijf is in het begin van de 18de eeuw gebouwd en omstreeks 1800 voorzien van een aanbouw aan de noordzijde. Op de topografische kaart van 1892 (herzien in 1903) is de bovengenoemde boerderij afgebeeld aan de noordelijke rand van een rechthoekig verkaveld stuk bouwland behorend tot de buitenplaats Klein Bentveld. In het begin van de 20ste eeuw is de bedrijfsfunctie verloren gegaan en zijn in het pand meerdere woningen ondergebracht. 

P.21.Sparrenlaan.1Voormalig Boerderij 18e

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave