Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.23.Sparrenlaan 27.Villa Lommerhoeve

Sparrenlaan 27

1881

Provinciaal monument

 

Het woonhuis Lommerhoeve is in 1881 gebouwd in het westelijk deel van Aerdenhout voordat dit gebied tot villapark werd verkaveld. Het pand heeft door de toegepaste houtconstructie een landelijk karakter, waaraan door kroonlijsten boven deur en vensters en decoratie in Empire stijl een voornaam element is toegevoegd. In 1960 heeft een verbouwing plaatsgevonden, waarbij onder meer de ingang in het midden van de voorzijde door een venster is vervangen en een garage aan de achterzijde is toegevoegd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave