Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.125.Rijperweg 15.Villa De Berg  3

Rijperweg 15

Roog en Van den Ban

1896

Rijks monument

Villa De Berg  behoort tot de oudste categorie villa’s die vanaf het eind van de 19de eeuw in villaparken werd gebouwd, en wel in schilderachtige, eclectische bouwstijl. In tegenstelling tot de meeste voorbeelden van dit villatype is bij bovengenoemde villa evenwel geen rustieke detaillering toegepast, maar hebben de architecten de voorkeur gegeven aan elementen ontleend aan de Hollandse Renaissance, zoals de hoog opgaande trapgevels.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave