Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.155. Vijverweg 27 Bl.daal

Vijverweg 27

J.H. Groenewegen

1930

Rijks monument

Voormalige montessorischool voor het voorbereidend en lager onderwijs, in l930 uitgevoerd naar functionalistisch ontwerp van architect J. H. Groenewegen (l901-l958) in opdracht van de vereniging De Bloemendaalsche Montessorischool.  In 1938 werd de verdieping tot een woning ingericht en in l981 werd de gehele school tot woonhuis verbouwd. Bij deze laatste wijziging is de vleugel uit l936 gesloopt en vervangen door een veel kleinere, eveneens halfcirkelvormige aanbouw. Tevens zijn aan de achterzijde van het hoofdvolume, eerst op de begane grond, daarna op de verdieping de vierdelige door tweedelige deuren vervangen. De voormalige Montessorischool is gesitueerd in de villawijk Hartenlust, aangelegd vanaf l900

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave