Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.9.Dr.J.P.Thijsenlaan 3.Villa Josephina

Thijsselaan Dr. Jac. P. 3

Architect: Roog en van den Ban

1897-1905

Provenicaal monument

Villa Josephina (later Binnenduin)

In 1896 werd naar het ontwerp van de Haarlemse architecten Roog en Van den Ban de villa Josephina gebouwd voor J. B. H. Baro.  Later werd de villa Binnenduin genoemd. Het pand, gebouwd in de bouwstijl met rustieke, italianiserende kenmerken, behoort  tot een groep kleine villa’s die tussen 1897 en 1905 zijn gebouwd in het noordwestelijke deel van het oudste villapark van Zuid –Kennemerland, Het Bloemendaalsche Park. Met de aanleg ervan begon men vanaf 1883 naar ontwerp van architect A. J. Ritter op de voormalige gronden van de Buiten Rijp.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave