Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.34. Bloemendaalseweg 202.Huisje met steen.1838

Bloemendaalseweg 202

Ingemetselde steen: G. S. J. J.

1838

Rijks monument

Dit oude pandje met naastgelegen dubbele woning 214-216 stond eind 19de eeuw bekend als het erf van vrachtrijderij en stallingen van Toon Hemker. In het pand 202 bevindt zich in de voorgevel een steen met initialen en datum: G. S. J. J. 1838. Men zou kunnen aannemen dat 1838 het bouwjaar is. 

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave