Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.160. Zeeweg 26. Eerebegraafplaats

Zeeweg 26

G.H.M. Holt en A. Komter

1946

Rijks monument

Eerebegraafplaats

Aan de noordzijde van de Kennemerduinen ligt de Eerebegraafplaats voor de gefusilleerde verzetsstrijders uit de Tweede
Wereldoorlog reeds eerder als gemeentemonument geplaatst. De Erven Van der Vliet schonken dit gedeelte duin aan de ‘Stichting De Eerebegraafplaats Bloemendaal’ welke op 27 mei 1946 werd opgericht. Op deze vredige plek vonden 374 verzetstrijders hun laatste rustplaats waaronder Hannie Schaft als enige vrouw. De beheerderswoning en de plaats waar toespraken gehouden kunnen worden behoren tot het ensemble.

R.160.Eerebegraafplaats Beheerderswonig  2 R.160.Eerebegraafplaats AmfitheaterR.160.EerebegraafplaatsKruis

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave