Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

ter hoffsteedeweg 23

Ter Hoffsteedeweg 23

S.P. Rijnierse

1901

Gemeentelijk monument

Villa Over-duin


De villa Over-duin in het Kweekduin is gebouwd als eigen woonhuis in 1901 voor de lokale architect S. P. Rijnierse. Rijnierse. Deze ontwierp in de regio vele landhuizen voor de elite en richtte zich daarbij op de stijl van de zeventiende en achttiende eeuw. De stijl is te kenmerken als een streng symmetrische, classicistische baksteenarchitectuur, in het onderhavige geval van het eigen woonhuis voorzien van een Engels aandoende portico. De situering in het villapark Kweekduin was in de directe nabijheid van de welgestelde clientèle van de architect. Aan de achterzijde van het huis is - in stijl - een garage gebouwd.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave