Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.114.Zijlweg 16 Pakhuis Rijnierse

Zijlweg 16

1809

Gemeentelijk monument

 

Pakhuisje

Dit oude pandje uit 1809 in het centrum van de dorpskern van Overveen behoorde vele jaren tot de bedrijfsruimte van de firma Rijnierse. De firma is in Overveen aan Zijlweg reeds jaren  gevestigd. Het in de straatwand, tussen de woonhuizen opgenomen bedrijfspand met zadeldak en is eerder geplaatst als gemeentelijk monument. 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave