Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.151. Vogelenzangseweg 53.Tuinmanswoning Casa Carmeli

Vogelenzangseweg 53

1870

Rijks monument

Complex Casa Carmeli


Tuinmanswoning Casa Carmeli
De tuinmanswoning, behorend bij het complex “Casa Carmeli” is gebouwd omstreeks 1870 in een eclectische bouwstijl. Het is in overeenstemming met het hoofdhuis, dat wordt gekenmerkt door een combinatie van neoclassicistische, italianiserende en Engelse neogotische stijlelementen. De tuinmanswoning heeft daarbij enkele rustieke details, zoals het houtsnijwerk langs de dakranden, hetgeen in die tijd gebruikelijk was voor bij buitenhuizen behorende dienstwoningen. De tuinmanswoning is door een kleine tuin van de Vogelenzangseweg afgescheiden en is gelegen aan de noordwest zijde van een ommuurde tuin die zich tussen het hoofdhuis en de tuinmanswoning bevindt.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave