Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.138.Tweede Doodweg groot 24-26-28  3

Tweede doodweg 24-26-28

17de eeuw 

Rijks monument

Complex Huis te Vogelenzang


Boerderij t/o het Huis te Vogelenzang
Tegenover het Huis te Vogelenzang ligt een 17de-eeuwse langhuisboerderij. Het woon- en verbrede staldeel (muurwerk stal is deels vernieuwd) zijn overkapt door met riet gedekte wolfdaken met bakstenen nokvorst en de twee aanbouwen aan de zuidzijde, bestaande uit een wind- of klompenhok en een negentiendeeeuws zomerhuis, onder met rode oud-Hollandse pannen gedekte wolfdaken. Het woongedeelte met wit en zwart gepleisterde plint heeft verschillende meerruitsvensters, hoge meerruits opkamervensters, getoogde keldervensters en een toegangsdeur in de kopsegevel. Op het erf staat een houten en een bakstenen schuur.

 

 

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave