Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.137. 2de Doodweg 18 Vogelenz. De Wilde

Tweede doodweg 18

1621

Rijks monument

Boerderij C. de Wilde


De oude, wat vervallen boerderij aan de Tweede Doodweg , genoemd naar boer C. de Wilde die zijn hele leven boer is geweest, wordt al in 1621 genoemd. Vanaf de 19de eeuw is het een pachtboerderij van de familie Barnaart van Huis te Vogelenzang. Ten tijde van de familie De Wilde was het een melkveebedrijf met ongeveer twintig melkkoeien, een werkpaard en wat varkens.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave