Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

R.112. 2e Leyweg 8 Bospaveljoen op Vinkenduin.  3

Tweede Leyweg 8

A. de Maaker

1920

Rijks monument

Complex Vinkenduin


Bospaviljoen op landgoed Vinkenduin
Het in zeer goede staat verkerende bospaviljoen op landgoed Vinkenduin is gebouwd in 1920 naar ontwerp van architect A. de Maaker. Het in oorsprong als theehuis bij de tennisbaan van Vinkenduin fungerende bospaviljoen, is opgetrokken uit gepotdekselde donkerbruin gebeitste houten delen op een bakstenen plint en waranda. Het gebouw staat op een rechthoekig grondplan gebouwde bospaviljoen is één bouwlaag hoog onder een schilddak bekleed met rode pannen. In het zuidoostelijk dakschild bevindt zich een uit 1973 daterende dakkapel. Het pand ligt ver afgelegen van de Vogelenzangseweg in het bos van Vinkenduin.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave