Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

P.28.Vogelenzangseweg 166.Woning 18e  2

Vogelenzangseweg 166

18de eeuw

Provinciaal monument

De vrijstaande woning uit het eind van de 18de eeuw is gesitueerd in de strandvlakte ten westen van de Vogelenzangseweg 164. Het pand heeft een bijzondere ligging aan de rand van weilanden, omgeven door hoge bomen. Vroeger fungeerde het als landarbeiderswoning, tegenwoordig als vakantiehuis. In 1874 zijn volgens gegevens uit het kadaster de zijgevels en de binnenmuren vernieuwd. De voorgevel is het meest authentiek, gelet op het kleine formaat baksteen.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave