Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.105.Vogelenzangsewen170.Villa Inverdam.  4

Vogelenzangseweg 170

W.J. Pieterse

1938

Gemeentelijk monument

Villa Inverdan


De villa Inverdan is in 1938 door de architect W. J. Pieterse ontworpen in de voor de periode kenmerkende bouwstijl waarbij elementen uit de Engelse landhuisstijl worden gecombineerd met agrarische
elementen. Dit type met rieten kap, ontwikkeld in het Gooi, is bij uitstek geschikt voor deze locatie met de typerende agrarische verkaveling loodrecht op de Volgelenzangseweg. De ver teruggelegen villa met oprijlaan vertoont typologische verwantschap met de andere boerderijen zoals die op de Vogelenzangseweg nog voorkomen. De toegang tot de oprijlaan wordt gevormd door een in stijl ontworpen bruggetje met hekwerk. De inrichting van het erf is voor bescherming niet van belang.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave