Ons Bloemendaal
 

Monumenten

In 2011 verscheen het boek "De monumenten van de gemeente Bloemendaal" met daarin een afbeelding en omschrijving van alle 438 monumenten van de gemeente.

Wim Post en Cor van Iperen, respectievelijk schrijver en fotograaf van het boek hebben aan ons belangeloos al het materiaal van het boek ter beschikking gesteld om via onze site iedereen mee te laten genieten van alle monumenten in onze gemeente. De gemeente heeft het met een subsidie financieel mogelijk gemaakt om alle informatie op deze site te zetten. Wij zijn zowel Wim, Cor als de gemeente dan ook zeer dankbaar dat zij het mogelijk hebben gemaakt om onze lang gekoesterde wens namelijk " het toegankelijk maken van de monumenten voor iedereen" te realiseren. Nieuwe monumenten zullen aan deze site worden toegevoegd zodat er altijd een "up to date" overzicht is.

 Zoeken naar monumenten

- U kunt zoeken op trefwoord en/of op dorpskern.

- Door op de foto en/of op 'meer info' te klikken krijgt u meer informatie over het monument te zien.

Het beeldmateriaal van de monumenten mag niet zonder toestemming van NPD Communications worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt.

G.110. Zilkerduinweg 375.KapelVrouwen van Nazareth

Zilkerduinweg 375

N.A. van der Laan en W. A. J. Hansen 

1953

Gemeentelijk monument

Kapel


De in 1953 toegevoegde kapel aan het in 1931 door Jan Stuyt ontworpen huis De Vrouwen van Nazareth is ontworpen door
N. A. van der Laan en W. A. J. Hansen. De bouwstijl heeft duidelijk Romaanse invloeden. Vanaf het hoofdgebouw naar de kapel loopt een half open galerij (kloostergang) uit 1931 met klokkenstoel, geplaatst in 1953.
Kapel, kloostergang en binnentuin creëren samen een contemplatieve ruimte. Het hoofdgebouw van De Vrouwen van Nazareth is mede door diverse verbouwingen van ondergeschikt belang.

© Ons Bloemendaal - design: NPD communications | Interweave